Ansöka om ett lån – så går det till

Har du ett stort inköp som du vill göra? Vill du köpa en ny bil, gå en utbildning, starta ett företag eller kanske köpa dig en bostadsrätt? Då kan du vara i behov av ett lån. Idag är det mycket vanligt att ha en och en annan skuld bakom sig. Lån kan verkligen hjälpa människor att uppnå sina drömmar, men hur går det till att ansöka om ett lån och vad måste man tänka på?

Oavsett om du vill avveckla ditt aktiebolag med Bolagsspecialisten eller utöka din verksamhet så kan du vara i behov av ett lån för att se till så att allt går enligt planen. Ett lån kan också hjälpa dig som privatperson att finansiera något som du verkligen vill ha eller behöver för att du ska kunna komma framåt i ditt liv. Varför man väljer att ansöka om ett lån är väldigt varierande, men gemensamt för alla är att ett lån alltid ska betalas tillbaka. Innan vi går in på hur du ansöker om ett lån vill vi komma med några dyrbara tips.

  • Ansök aldrig om mer pengar än du är i behov av
  • Ta inte ett lån om du redan har en ekonomi som är ostabil och påfrestad
  • Ett lån behöver alltid betalas tillbaka inom utsatt tid

Så ansöker du

Att ansöka om ett lån är idag fruktansvärt enkelt. Det enda du behöver är en enhet med tillgång till internet. Du kan därefter välja att ansöka om lån direkt från en bank eller så kan du använda dig av en låneförmedlare. Hos en låneförmedlare har du möjlighet att först jämföra olika erbjudanden mot varandra, för att sedan välja den som erbjuder bäst villkor och ränta.

Ansökningsprocessen går till som så att du fyller i hur mycket du vill låna, vilket typ av lån som intresserar dig och hur lång löptid du önskar. Därefter är det personliga uppgifter om dig som gäller och även information om inkomst och tillgångar. En snabb kreditupplysning tas och du får vanligtvis ett preliminärt svar inom loppet av sekunder. Får du din ansökan beviljad så kan du välja att signera med BankID för snabbare utbetalning.

Vad kan man låna till?

Du kan låna pengar till det absolut mesta, men kom ihåg att de olika låneformerna är anpassade för olika ändamål. Du kommer inte att kunna använda dig av ett billån för att köpa nya möbler till din bostad och inte heller ett företagslån för att köpa en lägenhet. Många använder sig av privatlånet just för att låneformen inte kräver någon form av säkerhet. Du behöver inte heller förklara för banken vad det är som du ska använda pengarna till. Utöver bolån, billån, företagslån och privatlån hittar du även snabblån, mikrolån och sms-lån.

azonbooster