Bilsemester i Europa med barn

TV

Att resa kan vara avkopplande, roligt och intressant. Men att ge sig iväg i en bil men fem vilda barn är ingen dans på rosor. Genom noggrann planering, Enkelt att boka boende genom booking och internet så skapades en resa fram som skulle tillfredsställa liten som stor.

 

Med en startposition någonstans i mellersta Sverige så bilade vi över fyrtio mil första dagen. Ungarna var nöjda i baksätet tack vare internet och de olika film- och seriesajterna som erbjuder gratis nedladdning av filmer. Resans första stopp var i Helsingborg. Med ett dopp i havet mellan Danmark och Sverige somnade alla gott på ett Bed and Breakfast. Humöret var fortfarande på topp när resan fortsatte med båt över till Danmark. När resan fortsatte över stora och lilla Bält var det nog mamman i familjen som hyperventilerade över de långa broarna.

Med ett tre dagar långt stopp på Legoland och Lalandia där hela familjen fick utlopp för barnet inom sig fortsatte vår resa neråt i Europa. Självklart fyndade vi en massa nyckelringar och Nyckelband med Danmark tryck på sig dessa samlade vi som souvenirer i nästan varje land vi reste till. Efter Danmark hamnade vi i Tyskland endast en natt på ett litet Gausthaus, mysigt med trångt. I Calais sov vi också en natt innan resan begav sig mot England och under engelska kanalen. Skräcken kom när hela den franska sidan fick strömavbrott precis när vi kört på tåget. Vi hade alltså precis missat tågen som just nu satt fast under den engelska kanalen i mörkret och som inte kom någonstans. Men en väntetid på fyra timmar kom oron, ångesten och reslusten började lägga sig. Vad hade vi gett oss in på, vem kommer på tanken att bila genom Europa.

Till sist kom vi äntligen i väg, men det vanliga chattandet och skratten i bilen ersattes av tystnad. Tror ingen av resenärerna andades ut förrän vi var igenom tunneln. Väl på engelsk mark kom nästa utmaning att köra på vänster sida av vägen. Det är inte lätt att göra omkörningar när ratten sitter på fel sida och den döda vinkeln är svår att se. Men vi kom fram till London, levde loppan och shoppade och såg staden i en hel vecka.

När det var dags att åka ville ingen lämna vårt äventyr. Vi lämnade motvilligt lägenheten, och insåg att packningen hade dubblats under den tid vi varit där. Så resten av resan satt vi som packade sillar. Med ett kortare stop i Folkstone begav vi oss till Paris. Euro Disney och Eiffeltornet vilken dröm att vara där. Mindre roligt att uppleva en evakuering av tåget i tunnelbanan eftersom terminalen framför oss råkade ut för en explosion. Innan vi vände bilen norr ut genom Tyskland, Danmark och med ett litet stopp på Gekås kom vi hem helskinnade.

Vi kände oss verkligen otursförföljda med alla incidenter men vi planerar redan nästa äventyr.

nullpoint