Tjäna pengar på nätet

Om du behöver mer pengar i plånboken kan du starta hemsidor och börja tjäna pengar hemifrån. Det är ett smart drag för dig som är student eller som inte kan jobba extra, men som verkligen behöver förbättra din ekonomi.

Inkomst på nätet

Hur får du då inkomst på internet? Primärt genom att sälja saker, tjänster och/eller göra reklam. Det vanligaste sättet är att du har affiliatelänkar eller reklamrutor på din sajt. Låt oss säga att du bloggar om ridsport, så länkar du till olika hästföretag som säljer hästsaker. Det är lätt att komma igång. Det svåra är att få nog med trafik. Det andra sättet att få inkomst är genom att du säljer produkter. Antingen egna produkter som handsydda väskor eller smörknivar, eller så är du återförsäljare. Du sätter upp en egen webbshop där personer kan surfa in och köpa av dig. Det finns faktiskt riktigt många webbshoppar som drivs av “vanliga” människor. Det tredje sättet för inkomst på nätet är genom att sälja tjänster. Är du duktig på något? Kan du skapa hemsidor eller hjälpa folk med marknadsföring eller bygga upp engagemang på Pinterest?

Nischa dig

För att du ska få trafik, alltså att vanliga människor surfar in på din sida och köper något av dig, behöver du nischa dig rejält. Om du har en webbshop ska du inte försöka konkurrera med HM, utan bara sälja ett slags sortiment till en utvald målgrupp. Om du till exempel håller på med hästar kan du satsa på privatryttare med egen häst på landet eller ponnyföräldrar. Du bör helst vara del av din egen målgrupp. Du behöver förstå vilka problem som just din grupp har. Sedan hjälper du dem att lösa det genom dina produkter. Om du skriver om viktnedgång kan du hjälpa folk genom att sälja träningsutrustning och inspirera dem att börja träna och äta nyttigt.

azonbooster