Överlevnad i “The Colony”

TV

2009 producerade Discovery Channel en ny reality TV-serie med ett annorlunda och obeprövat scenario. Det moderna programmet följde nämligen en grupp människor som tillsammans valts ut för att klara att överleva på egen hand i en simulerad miljö. Själva simuleringen bestod av att överleva i en postapokalyptisk värld där ett virusutbrott utrotat mänskligheten och endast ett fåtal människor har överlevt denna katastrof. Serien blev relativt populär för sin nyskapande karaktär men sändes bara under två säsonger.

TV-serien döptes till The Colony och de 10 utvalda till experimentet försökte klara såväl överlevnad som utmaningar i en gammal lagerlokal i Los Angeles. Under säsong två utspelade sig händelserna istället i ett orkanhärjat område i New Orleans. Tillsammans skulle deltagarna återuppbygga samhället och klara diverse gemensamma uppgifter som till exempel att konstruera användbara föremål till självförsvar eller bygga maskiner som kan alstra och utvinna elektricitet.

Serien visar hur människor möjligen skulle kunna reagera efter en katastrof där de tvingas överleva och återuppbygga samhället. Både omgivning och situation blir redan efter ett par dagar verklighet för deltagarna som glömmer att de deltar i ett experiment. Det hela handlar inte bara om en studie i överlevnad utan också om ett intressant socialt experiment.

nullpoint