Tips på hur mar sparar pengar varje månad

Att spara pengar är viktigt om man känner att man vill ha pengar att röra sig med i framtiden. Det är ju väldigt enkelt att man glömmer bort att även små summor sparande kan göra stor skillnad. Det är bra att spara om det är så att man ser fram emot att göra något, till exempel att åka på semester en gång om året eller unna sig själv och barnen fina julklappar. Därför kommer man i det här inlägget att finna tips på hur man kan spara enkelt utan att göra stora förändringar i sin levnadsstil.

 

Tänk långsiktigt

 

Att spara på lång sikt är ungefär som att göra högskoleprovet eller liknande och investera i en bättre akademisk framtid. Även om det handlar om att man sätter undan några hundralappar varje månad är det viktigt att man gör det. Dessa summor som känns små idag kan kännas stora i framtiden. Om man tycker att några hundralappar i månaden är lite kan man ju alltid höja den siffran.

 

Starta ett månadssparande

Det är enkelt att starta ett månadssparande som i princip sköter sig själv. I internetbanken kan man ställa in hur mycket pengar som ska dras och hur ofta. Antingen kan man sätta över pengarna i ett enligt sparkonto, eller så kan man köpa fonder för pengarna och därmed ha en tillväxt på pengarna. Det är viktigt att man köper fonder om man tänker långsiktigt. Ett sparkonto kan däremot vara bra om det är så att man vill ha en buffert.

Undvik särskilda kostnader och lägg pengarna på sparkontot istället

Många har fastnat i fällan att man köper småsaker varje dag som man inte tror kostar så mycket. Och det är klart att en kopp kaffe inte kostar så mycket om man endast köper en lite då och då, men om man istället väljer att köpa fint kaffe varje dag för att man gillar vardagslyxen då kommer priserna att dra iväg. Många bäckar små som man brukar säga. En sak som man kan göra om man vill spara pengar, är att man hoppar över den där kaffekoppen varje gång man går till jobbet och tar med sig eget kaffe hemifrån i en termos istället. Det är enkelt att räkna ut hur mycket man sparar. Bara ta priset per kaffekopp som du köper ute och multiplicera det med antalet dagar som du tar med dig kaffe istället. Förutom att det är bra för din ekonomin att göra på det här sättet är det även bra för miljön. Kom ihåg att det här gäller även för den som har hamnat i fällan att äta lunch ute. Ta med en matlåda i stället så kommer du märka stor skillnad i ekonomin.

azonbooster